Gruja Petrol

Borko Rajlić iz Ravnog Topolovca - Bloker koji daje golove

Srednji bloker odbojkaškog kluba Klek Srbijašume Borko Rajlić aktivno igra odbojku a i fudbal u FK Omladinac iz Ravnog Topolovca gde trese mreže kao centarfor

Gotovo retko se dešava da jedan sportista igra i to aktivno u dva različita sporta. Jedan od njih je bio nekadašnji rukometni as i višestruki reprezentativac Momir Rnić-Čape koji je igrajući za Proleter nastupao i kao fudbaler za ekipu Bilećanina iz Sečnja. Ovo je sportska priča o Borku Rajliću(27) momku iz Ravnog Topolovca koji je aktivni odbojkaš na poziciji srednjeg blokera i član prve šestorke u ekipi Klek Srbijašume koja se takmiči u Prvoj B ligi ali i fudbaler na poziciji centarfora u FK Omladinac iz Ravnog Topolovca koji se takmiči u opštinskoj ligi Žitište-Nova Crnja. Borko je u Klek došao iz svog matičnog kluba Hercegovine iz Ravnog Topolvca i već se u ovoj sezoni pokazao kao veliko pojačanje i jedan od najstandardnijih igrača u postavi.

BORKO SPOJIO ODBOJKU I FUDBAL

- Odbojku treniram više od 15 godina, prvi trener mi je bio Dalibor Magazin od koga sam puno naučio. U ovoj sezoni sam došao u redove Klečana gde je atmosfera zaista odlična, ekipa je spoj iskustva i mladosti i zaista mi je uživanje da treniram i radim sa igračima poput Ateljevića, Providžala, Tanovića, Đukanovića ali i mlađih igrača koji se odlično uklapaju- započinje svoju priču srednji bloker tima iz Kleka Borko Rajlić koji je neprelazan uz Providžala na mreži Klečana. Pre tri godine fudbalski klub Omladinac iz Ravnog Topolovca koji je nekad bio jedan od najboljih klubova u regionu je zapao u nezavidnu situaciju, bio je gotovo pred gašenjem. Onda su se okupili ponovo neki bivši igrači a i neki novi među kojima je bio i Borko. Svojim odličnim odrazom i korpulencijom on se odmah istakao na poziciji centarfora i kao golgeter. I sada mada ne na svakoj utakmici Borko je standardan u ekipi Topolovčana koji su na neki način konsolidovali svoje redove.

- Otac mi je igrao fudbal i kažu da je bio odličan štoper u ekipi Omladinca, sada je ponovo aktivan kao fudbalski trener u ekipi Bege iz Novog Itebeja tako da sam fudbalske gene pokupio od njega. Volim druženje i moje drugare iz sela i zato sam u klubu, malo je nespojivo da igram i odbojku i fudbal ali kad se dobro organizuje vreme onda se sve može. Samo da ne bude nekih većih povreda pogotovo u fudbalu koji je pravi muški sport- kaže Borko koji je u prošloj sezoni dao osam golova za Omladinac a u ovoj je tri puta zatresao protivničke mreže. Kompletna porodica Rajlić je u sportu, mlađa sestra Milana igra odbojku u Super ligi za ekipu Spartaka iz Subotice gde je jedna od najboljih igračica i poentera u celoj ligi, sve to prati mama Jelena koja je uglavnom na odbojkaškim tribinama gde prati ćerku i sina.

- Volim druženja i imam puno prijatelja u odbojci a i u fudbalu, preporučio bih svakom mladom čoveku da se bavi nekim sportom, pre svega iz zdrastvenih razloga, a onda su to druženja i putovanja gde je zaista uživanje. Za sada uporedo igram i odbojku i fudbal, do kada ću sve to moći ostaje da se vidi, ipak je odbojka manje dinamičan i rekao bih sport gde nema direktnog kontakta a time i manje izložen povredama- ističe mladi instruktor vožnje u "Euro startu" gde se pored sportskog adrenalina mora imati koncentracija i mirnoća svojstvena onima koji druge uče da voze.
Ž.Cvetić

Comments powered by CComment