Gruja Petrol

Igraju iz ljubavi prema košarci, klubu i selu

Dugogodišnje postojanje muškog košarkaškog kluba "Karađorđevo" uticalo je na veliku popularnost ovog sporta u selu. Utakmice i treninge košarkaša pratio je veliki broj devojčica i devojaka, koje su zajedno sa bivšim igračicama ženskog košarkaškog kluba "Proleter" iz Zrenjanina: Smiljkom Jakšić, Svetlanom Glumac, Natašom Budimir, Milkicom Plećaš i mirom varičak, pokrenule osnivanje ženskog košarkaškog kluba u Banatskom Karađorđevu.

Njihovu inicijativu, pre svih, podržali su Sportski savez opštine Žitište, kao i muški košarkaški klub "Karađorđevo" i Mesna zajednica Banatsko Karađorđevo, tako da je februara 2000. godine održana osnivačka skupština i osnovan je ženski košarkaški klub "Karađorđevo".

Danas seniorke Ž.K.K. Karađorđevo takmiče se u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi sa ciljem da se pre svega održi ženska košarka, da se malo podigne svest devojčicama zašto je bitno baviti se košarkom i generalno sportom.

Zanimljiv je podatak da za klub igraju devojke iz sela, neke idu u srednju skolu, neke osnovnu a četiri devojke studiraju u većim gradovima. Kako kažu neopisiv je osećaj igrati u novoj sportskoj hali, koju su dugo čekali, i doživljaj da nakon toliko godina treniranja i igranja odigraju dve sezone u svom selu.

Prvi, i za sada jedini, trener Ž.K.K. Karađorđevo jeste košarkaška legenda Milan Plećaš koji je maksimalno posvećen tome ali ne samo košarci, vec kako kažu košarkašice, uvek ih je učio i da se poštuju, druže i da poštoju saigrače.

Comments powered by CComment