Gruja Petrol

Aleksandra Rapaić - Spartanski do uspešnih rezultata

Borilački sportovi u poslednjim godinama sve su privlačniji devojkama. Jedna od onih koja krupnim koracima grabi ka vrhu u svetu svetskog kik boksa ali i olimpijskog boksa je Aleksandra Rapaić (18). Skromna devojka iz Žitišta posle uspešne juniorske karijere mašta o novim medaljama i u profesionalnoj konkurenciji.

Aleksandra Saška Rapaić je do sada osvojila titulu prvaka sveta i Evrope. Bila je pet puta osvajač svetskog kupa, dva puta evropskog i tri puta balkanskog kupa. Bila je i prvak Balkana. Osvajač je Кupa nacija u olimpijskom boksu, višestruki šampion države, tri  godine je prva na svetskoj rang listi WAКO federacije. Bila je najbolja bokserka za 2016. po izboru Bokserskog saveza Srbije u velter kategoriji. Teško je nabrojati sve uspehe i priznanja. Nedavno je dobila i poziv da se u Italiji bori protiv porotiv profesionalke.

Aleksandra Rapaić je najbolja zato što najviše i radi. Ona trenira i kad niko ne trenira. Za nju ne postoje praznici, slave, sveci, prazni dani. Za sedam godina imala je 1400 treninga, a samo je na četiri izostala iz opravdanih razloga!

A kako to rade mladi žitištanski Spartanci, poput slavnih spartanskih boraca predvođeni upornim, neustrašivim i za pobedu uvek spremnim Milanom Mikijem Zorić koji ne odustaje ni po koju cenu od zadatog cilja pogledajte u prilogu RTV Vojvodine: Sportska Vojvodina

Comments powered by CComment