Gruja Petrol

Održana sednica Skupštine Lovačkog udruženja Žitište

U lovačkom domu Lovačkog društva „Fazan“ Ravni Topolovac 13. decembra 2018. godine održana je sednica Skupštine Lovačkog udruženja „Žitište“. Sednici su prisustvovali svi pozvani predstavnici 10 društava članica udruženja, njih 21.

Pored predstavnika društava sednici su prisustvovali i članovi Upravnog odbora udruženja, predstavnik udruženja u Skupštini Lovačkog Saveza Srbije (Maljković Predrag), kandidati za sastav Nadzornog odbora, gosti iz susednog udruženja, upravnik lovišta udruženja  (Kušić Ratko), članovi iz još nekoliko društava i predstavnici domaćina.

Predsednik Skupštine udruženja Dvorak Ede i članovi radnog predsedništva Radojica Ivančević predsednik udruženja i Željko Milivojević predsednik društva iz Ravnog Tpolovca uspeli su da uz konstruktivnu diskusiju prisutnih i analizu rada udruženja po dnevnom redu od 8 tačaka donesu i odgovarajuće odluke.

Između ostalog prisutni su informisani i da je od Pokrajinskog fonda za razvoj lovstva Autonomne pokrajine Vojvodine po konkursu dobijeno ukupno nepovratno 1.085.000,00 din. i to za kupovinu novog terenskog vozila „Lada Niva“ (750.000,00 din), prihvatilišta za fazanske piliće u Čestergu ( 255.000,00 din.) i za remizu u Srpskom Itebeju (80.000,00 din.). Posebno je naglašena zahvalnost lokalnoj upravi na  finansijskoj pomoći od 450.000,00 din. za zatvaranje finansijske konstrukcije za kupovinu terenskog vozila.

Formiran je i nov Nadzorni odbor u sastavu Dragišić Slaviša, Jeftić Dragan, Miok Điđel, Šamu Zoltan i Sučević Goran.

Usvojen je i Program aktivnosti udruženja za naredni period kao i Plan zajedničkih troškova-prihoda i rashoda udruženja za 2019.g. Prisutni su informisani o aktivnostima udruženja i radu Upravnog odbora, radu stručne i lovočuvarske službe u prethodnom periodu i detaljima  koji se odnose na preregistraciju oružja.

Doneta je i odluka o visini članskog doprinosa za narednu lovnu sezonu 2019/20 i koji će iznositi 14.000,00 din. sa poslednjim rokom uplate 30.septembar 2019.g. Utvrđeni su odlukom rokovi i dinamika plaćanja kao i ostale pojedinosti vezane za uplate i status članstva u slučaju neizmirenja obaveza.

Za doprinos u lovstvu dodeljena su i lovačka priznanja i to članovima udruženja Stanković Saši -zlatni orden Lovačkog Saveza Vojvodine i Ribić Jovanu- zlatni orden Lovačkog Saveza Srbije.

Po tradicionalnom lovačkom običaju, uz podelu lovačkih kalendara i inrormaciji vezane za lovačke novine, nastavilo se druženje uz lovački gulaš.

Comments powered by CComment