Gruja Petrol

Veliki uspeh vaspitačica Predškolske ustanove iz Žitišta

Udruženje vaspitača Vojvodine i NTC Novi Sad su u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice - nacionalne manjine 16. marta u Master centru u Novom Sadu organizovali IX Stručne susrete vaspitača predškolskih ustanova Vojvodine.

Tema stručnog skupa bila je "Podrška dobrobiti deteta u realnom programu kroz odnose i delanje". Predškolska ustanova "Desanka Maksimović" Žitište je prvi put od osnivanja imala predstavnike na ovom stručnom skupu.

Vaspitačice Jelena Matic i Tanja Radaković su svoj stručni rad pod nazivom "Od B modela do projektnog pristupa" izlagale u plenarnom delu skupa, pred prepunom konferencijskom salom Master centra.

Eminentni stručnjaci iz oblasti predškolstva ocenili su ovaj rad kao visoko kvalitetan, što je veoma značajno ne samo za autore rada, nego i za našu Predškolsku ustanovu u celosti. Rad je svrstan u kategoriju primera dobre prakse, što je veliko priznanje za svakog vaspitača.

Tokom prezentacije rada vaspitači su istakli važnost dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, koja je u svojstvu Osnivača pružila punu podršku projektima u Predškolskoj ustanovi. Iskrene čestitke vaspitačicama, sa željom da ovaj uspeh bude samo jedan u nizu onih koji će značajno unaprediti kvalitet vaspitno-obrazovnog rada u vrtićima naše Predškolske ustanove.

 

Comments powered by CComment