Gruja Petrol

Jovica Šćepanović nosioc časnog krsta u Žitištu

U subotu  19. januara u 13 časova na obali Begeja kraj nekadašnjeg Železnog mosta održano se tradicionalno plivanje za Časni krst u Žitištu.

Ovo viteško nadmetanje po četvrti put na Begeju zajedno su organizovali Srpska pravoslavna crkvena opština Žitište, Udruženje "Podgrmeč" i Klub knjige "Branko Radičević" iz Žitišta.

Za Bogojavljensko plivanje 2019 godine prijavilo se 19 takmičara. Galic Zoran, Šćepanović Jovica, Mijatović Srđan, Mijatović Dejan, Sudžuković Stojan, Mijatović Jovan, Mirčić Danijel, Trivunović Nedeljko, Kosović Nikola, Mijatović Milan, Viktor Popović i Kočalka Vuk iz Žitišta, Stojkov Milan i Samolov Nenad iz Aleksandrova, Ranko Šaranović, Petru Aleksandar i Bilić Dragiša iz Torka, Mandić Luka i Daljević Miloš iz Ravnog Topolovca.

Mladić koji je ove godine prvi doplivao do časnog krsta je Šćepanović Jovica.

Pobednik u plivanju i svi učesnici dobili su ikone Isusa Hrista i brojanice za učešće u ovom viteškom nadmetanju.

Organizatori ovim putem žele da se zahvale Turističkoj organizaciji opštine Žitište, Ribnjaku "Dvor" iz Banatskog Dvora, Restoranu "Meat&Trade" iz Žitišta, firmi Valor, Domu zdravlja Žitište i Policijskoj stanici Žitište na pomoći u organizaciji događaja.

Comments powered by CComment