Gruja Petrol

ŽITIŠTANI SA NOVIM TRENEROM UBEDLJIVI PROTIV CRVENKE

Sveti Đorđe – Crvenka 117 : 58 ( 30:12, 28:20, 23:12, 36:14 )

Košarkaši Svetog Đorđa iz Žitišta u utakmici 11. kola Prve srpske lige ubedljivo su na svom parketu, u dvorani OŠ „Sveti Sava“ , savladali ekipu Crvenke rezultatom 117:58.

Na klupi domaćeg tima debitovao je, kao prvi trener, Mile Medaković, poznati košarkaški stručnjak iz Novog Sada, koji je dva dana pred meč, preuzeo ekipu.Unapred se znalo da tim iz Crvenke kvalitetom ne može parirati Žitištanima, pa se tek pridošli trener Medaković prihvatio rizika da vodi ekipu, iako još nije ni upoznao sve igrače, a pomogao mu je svakako i Nenad Vignjević, njegov pomoćnik.


Ubedljiva pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, a novi „šef“ Žitištana, iskoristio je priliku i svim igračima dao minutažu, a oni su se sjajnim pristupom, borbenošću itekako odužili i na najlepši način pokazali kako je kriza igre u prethodna tri vezana poraza, ipak bila samo trenutna…

Svetac je i u ovoj utakmici nastupio bez povređenog Marka Tomića, a u rosteru su bili: Đokić 7, Latinović 9, Stanić 7, Čuč 25, Blanuša 2, Vlajić 10, Miljković 9. Boljac 15, Martinović 8, Labanac 8, Pavlović 7 i Ugrčić 10 poena.

Ekipa Svetog Đorđa, ubacila je ukupno 15 trojki, od kojih je samo Čuč postigao 7!!
U narednom 12. kolu Žitištane očekuje novo teško gostovanje u Kovinu, domaćoj ekipi Radničkog, a imperativ je naravno pobeda i ostanak u trci za plasman u viši rang…

Comments powered by CComment