Gruja Petrol

Slađana Kovačević - iz Banatskog Karađorđeva pravo u Rusiju

Slađana Kovačević iz Banatskog Karađorđeva je ostvarila svoju veliku želju da studira u inostranstvu. Na ovaj korak kako kaže odlučila se nakon posete Moskve u oktobru prošle godine, videvši da su fakulteti izuzetni kao i rad sa studentima a posebno stranim.

“U ovaj program stipendiranja uputila me je moja profesorka ruskog iz srednje škole, Irina Ubović koja mi je takođe usadila veliku ljubav prema Rusiji. U odluci mi je naravno pomogla i ogromna podrška porodice i prijatelja”. Studiram u Sankt Peterburgu na Gornem universitetu, inženjerstvo nafte i gasa a da bi ostvarila svoj san uslov za to je bio odličan uspeh u srednjoj školi na osnovu koga sam dobila stipendiju. Trenutno sam na pripremnoj godini, gde prvenstveno usavršavam ruski jezik ali i polažem stručne ispite i jako sam zadovoljna fakultetom i sve je odlično organizovano.”

"Slobodno vreme uglavnom provodim u šetnji sa društvom,  upoznajemo se sa gradom a samim tim i ruskom kulturom ..." poručuje Slađa za naš portal iz ne tako hladne Rusije kako kaže temperatura je normalna zimska, -10...


Comments powered by CComment