Gruja Petrol

Đoković posetio opštinu Žitište, deda Jockov park, policijsku stanicu (FOTO)

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković posetio je opštinu Žitište. Sekretara su primili predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević zajedno sa svojim saradnicima.

Na sastanku je napomenuto je da sekretarijat posebno vodi računa o razvoju ove opštine, ističući uspešnu saradnju i podršku projektima kako u 2018. godini tako i narednom periodu.
 
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam preko svojih subvencija je za opštinu Žitište u prethodnoj i ovoj godini izdvojio je 8 miliona dinara za projekte na teritoriji opštine Žitište.
 
"Zaista smo se trudili da pomognemo ovoj opštini u kojoj vlada politička harmonija i politička stabilnost i mislimo da je dobar reper i primer ostalim lokalnim samoupravama..." - istakao je pokrajinski sekretar.
 
Uz pomoć pokrajine u ovoj opštini do sada su realizovana dva velika projekta, postavljanje video nadzora na javnim mestima i u predškolskoj ustanovi, a predstoji i realizacija projekta rekonstrukcije staza u Deda Jockovom parku, za koji je pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam izdvojio 2.700.00 dinara.
 
„Deda Jockov park je jedna od važnih destinacija opštine Žitište i po samom svom izgledu i kao jedan od budućih turističkih potencijala opštine Žitiše. Sve kada uzmemo u obzir, zadovoljni smo saradnjom sa pokrajinom. Onoliko koliko smo tražili, koliko smo konkurisali, toliko smo i ostvarili", rekao je Mitar Vučurević, predsednik Opštine Žitište.
 
Na sastanku je još bilo reči u oblasti privrede i turizma, a svakako najvećim delom i o živinarstvu na teritoriji opštine Žitište koja je u ekspanziji.