Gruja Petrol

Održana šesta po redu Pitijada u Žitištu

U organizaciji Udruženja žena "Đurđevdan" iz Žitišta u subotu 13. oktobra 2018. godine održana je šesta po redu pitajada i obeležena godišnjica 57 godina postojanja ovog udruženja.

Među brojnim gostima iz naše opštine ovom događaju su prisustvovali gosti iz opština Sečanj, Nova Crnja i Zrenjanin a u takmičarskom delu učestvovalo je 13 udruženja.

Manifestaciju je ove godine otvorila pokrajinska poslanica mr Svetlana Maja Babić, a prisutni su bili i zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža, direktorica Turističke organizacije opštine Žitište Mirjana Novaković, direktorica Kulturno prosvetne zajednice Žitište Edit Sarka i druge zvanice.  

Učesnici ovog događaja takmičili su se u pravljenju slanih i slatkih pita a prisutni su mogli da pogledaju i izložbeni deo rukotvornih radova. Na kraju dodeljene su i nagrade, a ovog puta bilo je sedmoro dobitnika pehara i to za najbolju pitu, za najbolju slatku pitu, najbolju slanu pitu, kao i dva druga mesta za najbolju slanu i dva treća za mesta za slanu pitu.

Na kraju programa organizovana je tombola a sva prikupljena sredstva biće uplaćena deci sa posebnim potrebama iz opštine Žitište.

Foto: Ana Matić