Gruja Petrol

Pogledajte kako izgleda novi ribnjak u Međi (FOTO)

Odlukom o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje realizacije projekata rekultivacije napuštenih kopova bez titulara od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Opštini Žitište dodeljena su sredstva u iznosu od 4 miliona dinara za izgradnju ribnjaka u Međi.

Po konkursu sredstva su dodeljivana za rekultivaciju i saniranje devastiranih područja, sa ciljem sprečavanja negativnih uticaja na životnu sredinu, unapređenja uslova života stanovnika lokalne zajednice, obezbeđivanje višenamenskog korišćenja rekultivisanog prostora kao i promocije održivog razvoja jedinice lokalne samouprave. U ovom slučaju realizacijom projekta od divlje deponije tzv “Jamure” u Međi nastalo bi jezero površine oko 4 hektara za sportski ribolov.

Tokom današnjeg dana predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević i zamenik predsednika Đorđe Žuža obišli su radove na izgradnji ribnjaka u Međi a tom prilikom dočekali su ih predstavnici Mesne zajednica Međa kako bi ih upoznali sa dosadašnjim radovima i dinamikom završetka radova. Kako se možete uveriti ovaj ribnjak za sportski ribolov poprima svoj novi  budući izgled.

Comments powered by CComment