Gruja Petrol

TANJA DUKIĆ - OD ČESTEREGA PREKO PARIZA DO ŠANGAJA

Tanja Dukić je rodom iz Česterega, odakle se još kao mala preselila sa roditeljima u Zrenjanin. U Česteregu su joj ostali baba i deda, koje i dalje stalno posećuje i koji joj daju neizmernu podršku za sve što radi u životu. Tanja je nakon završetka gimnazije u Zrenjaninu 2013. godine upisala studije Primenjene matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Na tom fakultetu je završila osnovne studije i dobila priliku da kao jedan od tri najbolja studenta završi master studije na Univerzitetu Paris Descartes u Parizu gde trenutno i studira.

- „Na predlog profesora Marka Nedeljkova konkurisala sam za doktorske studije na državnom univerzitetu Shanghai Jiao Tong u Šangaju gde sam pre par dana dobila informaciju da sam primljena. U septembru me očekuje odlazak tamo i to sa velikim nestrpljenjem očekujem“.

Tanja takođe napominje da je veliku podršku pored porodice i dečka našla i u NURDOR-u (Nacionalno udruženje roditelja i dece obolele od raka) gde je volonter već nekoliko godina.
Stipendija Kineske Vlade koju je Tanja dobila obuhvata troškove školovanja, troškove stanovanja i mesečne troškove života.

- „U prvoj godini doktorskih studija ću imati kineski jezik i kulturu ali studije će biti na engleskom jeziku, međutim, jako bih volela da što više naučim kineski jezik“ dodaje budući doktor matematike.