Gruja Petrol

UZMI RAČUN I POBEDI 2018

Građani Opštine Žitište kao i sve punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije mogu da učestvuju u novom ciklusu nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018.

Tokom trajanja dva kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018, paralelno će teći takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova.

Da podsetimo Opština Žitište je prošle godine zahvaljujući 7. mestu na rang listi opština (12 najaktivnijih lokalnih zajednica) bila dobitnik wi-fi zone besplatnog bežičnog interneta.

Kako bi svi imali podjednaku šansu da pobede, opštine i gradovi su podeljeni prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe - male, srednje i velike.

Svaka od takmičarskih grupa imaće po tri pobednika, tj. ukupno 9 u celom takmičenju. Rang lista u svakoj od grupa praviće se na osnovu broja poslatih koverata po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći (odnos između prosečne zarade u toj lokalnoj samoupravi i prosečne zarade na republičkom nivou).

Devet najaktivnijih lokalnih zajednica biće nagrađene sa po 23.000 evra, a sredstva moraju biti namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja – o čemu će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština.

Takmičenje organizuju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED u saradnji sa Poštom Srbije, pravila igre možete pročitati na linku - Uzmi račun i pobedi 2018