Gruja Petrol

KOMPANIJA BB TRADE DAROVALA KABINET

U duhu svetosavlja, nastavljajući četvorogodišnu saradnju, Kompanija „BB Trejd“ iz Žitišta, darovala je Ekonomsko-trgovinskog školi „Jovan Trajković“ za školsku slavu kabinet za trgovinsko poslovanje. Učenici ove škole praktičnu nastavu imaju u „PerSu“ objektima, a sada će moći i da u samoj školi praktično uče o trgovini i tako na najbolji način pokažu prednosti dualnog obrazovanja. To je, praktično, prodavnica „u malom“, sa digitalnom vagom, kasom, umreženim kompjuterom, artiklima...

 – Kompaniji „BB Trejd“ dugujemo posebnu zahvalnost jer ostvarujemo saradnju na planu dulnog obrazovanja. Na ovaj način učenici će moći da na praktičan način vide i nauče sve ono što ih očekuje na budućem realnom radnom mestu. Imamo odličnu  saradnju sa ovom kompanijom i ranije jer su naši učenici odlazili u „BB Trejd“ na praksu, a sada imamo donaciju u vidu savremenih nastavnih sredstava kako bi u nastavnom procesu i učenici i nastavnici mogli da prate trendove u savremenoj trgovini. Takođe, ovde će nova generacija trgovaca prvi put polagati maturski ispit  – kaže Dragoslava Golušin,  direktorka ove škole. Na ovaj način, budući trgovci stiču praktična znanja i sve ono što ih očekuje na budućem radnom mestu.

 – Saradnju smo proširili i time što neki naši zaposleni dolaze u ovu školu na praktičnu nastavu i upoznaju đake sa svim promenama, bilo u tehnologiji, načinu trgovine ili navikama kupaca. Promene u trgovini  u ovo vreme dešavaju se sve brže, pa ih samim tim i nema u udžbenicima. Na ovaj način mislimo da će svi privredni subjekti koji imaju potrebe za trgovcima biti zadovoljni – kaže Dragoljub Bjeloglav direktor kompanije „BB Trade“.

 Prigodnim poetsko - dramskim i muzičkim programom, koji su pripremili profesori Mirjana Kralj i Marko Pejčić, i osveštanjem slavskog kolača u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković“ obeležena je školska slava Sveti Sava. Činodejstvovali su jereji Miodrag Sanojević i Dejan Bojanić  Kumsto je od Gabrijele Miljuš za ovu godinu preuzela je Zvezdana Đurić, a tradicija je da su kumovi roditelji učenika. Školskoj slavi je prisustvovala mr Svetlana Maja Babić, pokrajinska poslanica.

 Nagrađeni su i pohvaljeni učenici. Nagrađeni su Jovana Kovač, učenica 4-3 razreda za osvojeno drugo mesto na literarnom takmičenju „Svetosavlje i naše doba“, Teodor Dežan, učenik 2-3 razreda za osvojeno treće mesto na republičkom takmičenju iz matematike, Lidija Stanišić, učenica 3-1 razreda za primeran uspeh i vladanje kao i postizanje izuzetnih sportskih rezultata (treće mesto na Evropskom takmičenju u kik boksu), zatim Kristina Bucu, učenica 4-3 i Una Milanov, učenica 4-1, za osvojeno prvo  mesto iz „Studija slučaja – Poslovna ekonomija“ u organizaciji Univerziteta „Singidunum“, Nađa Kuljić, učenica 3-8 za prvo mesto na takmičenju iz poslastičarstva u saradnji škole i kompanije „Dijamant“ i Lorena Popi učenica 3-4 nagrađena je za rezultate na  literarnom konkursu povodom Svetog Save, kao i profesorke Tatjana Bačanović, srpski jezik, Branislava Zubac, matematika I Vesna Subu, ekonomska grupa predmeta.

Izvor: List Zrenjanin