Gruja Petrol

RAJ ZA LJUBITELJE RIBOLOVA: Pogledajte kako izgleda novi ribnjak u Žitištu (FOTO)

Žitište može da pohvali sa novim sportskim ribnjakom čiji su radovi privode kraju, a meštani ovog mesta veruju da je ova investicija dobra i da će zaista služiti nameni.

Za samo tri meseca koliko su trajali radovi, od zapuštenog zemljišta koje je bilo prekriveno trskom, stiglo se do skoro finalnog izgleda novog ribnjaka.

U toku današnjeg dana na ribnjaku zatekli smo Veljka Brkića predsednika sportskog udruženja "Grgeč" iz Žitišta koji je rekao da je u toku navodnjavanje i do sada je napunjeno oko pola nivoa vode.

"Veliki su nam planovi oko izgradnje ovog ribnjaka. U ovom trenutku ribnjak je u par navrata poribljen sa oko 600 kg šarana, 200 kg štuke, 50 kg amura i oko 700 kg karaša, a plan je da dostignemo nivo od 1000 kg šarana i 500 kg štuke. Svi ljubitelji sportskog ribolova moći će da uzivaju na ovom prostoru od juna meseca ove. Godišnje karte su skoro sve rasprodate a posetioci će imati priliku da koriste ribnjak i sa dnevnim kartama. Planirano je oko 22 mesta za pecanje a na jednom mestu moći će više pecaroša da bude. Kao što vidite ribnjak  ima oko 7-8 ostrvca i ljubitelji prirode i sportskog ribolova moći će da uskoro uživaju u čarima ove površine." - rekao je Veljko.