Gruja Petrol

Radoš Pejović posetio opštinu Žitište

Radoš Pejović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, zadužen za Sektor za demografiju i brigu o porodici, sa svojim domaćinima u Žitištu danas je pored razgovora o demografiji i brizi o porodici razgovarao i na temu nataliteta, socijanih pitanja kao i o tome kako zadržati mlade u opštini.
 
Nakon konstruktivnog razgovora zaključilo se da je prvi korak ka zadržavanju mladih na selu otvaranje srednje škole u opštini Žitište.
 
Sastanku su pored predsednika opštine Žitište Mitra Vučurevića, prisustvovali i zamenik predsednika opštine Đorđe Žuža, predsednica Skupštine opštine Žitište Ivana Petrić, načelnica odeljenja za društvene delatnosti Svetlana Maja Babić, predsednica komisije za populacionu politiku opštine Žitište Jelena Travar Miljević kao i članica veća Daiana Bure.
 
 
Tema razgovora bile su i nove mere čiji je cilj da se rodi što više beba u ovoj Srednjobanatskoj opštini.
 
Nakon oficijelnog dela obišao se renovirani dom kulture u Česteregu u kom se izvode završni radovi kako bi u skorije vreme ova ustanova kulture bila spremna za održavanje različitih vrsta manifestacija.
 

Comments powered by CComment