Gruja Petrol

Video nadzori u Česteregu i Žitištu - Hot spot u Banatskom Karađorđevu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2020. godinu.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, između ostalih dobila je i opština Žitište. Opštini Žitište pripalo je malo manje od 700.000,00 dinara. Sredstva će biti "potrošena" za video nadzore u Česteregu (IO Petar Kočić) i Žitištu (OŠ Sveti Sava) i za hot spot u Domu kulture u Banatskom Karađorđevu.

– Realizacijom ovih ugovora biće znatno unapređena oblast telekomunikacija u osam opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta. To je posebno značajno za turističku privredu – rekao je Mirović.

Ovaj konkurs je, kako je ocenio, samo jedan od mnogih kojima Pokrajinska vlada pokazuje razumevanje za manje razvijene sredine i opštine.

– Ovo je ujedno i zadatak drugim sekretarijatima i Upravi za kapitalna ulaganja. Treba uvek i na svakom konkursu da pružimo podršku lokalnim samoupravama, posebno onim manje razvijenim, za pripremu projektne dokumentacije i za investiranje u svim projektima koji doprinose boljem životu građana u tim sredinama – naveo je Mirović. Izvor: APV

Comments powered by CComment