Gruja Petrol

Trenutno u opštini Žitište aktivno 120 slučajeva koronavirusa

Predsednik opštine Mitar Vučurević gostujući u jutarnjem programu RTV istakao je da zbog dramatičnog porasta broja novoobolelih od korona virusa uvedene su nove mere u opštini Žitište.

Radno vreme ugostiteljskih objekata dodatno je skraćeno a proglašena je vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Stanje unutar zdravstvenog sistema je izuzetno zabrinjavajuće, jer su bolnice zbog velikog broja zaraženih među zaposlenima primorane da povlače zdravstvene radnike iz okolnih Domova zdravlja, što je slučaj i na našoj teritoriji, i svi građani moraju biti svesni ozbiljnosti situacije. Stoga apelujem na strogo pridržavanje propisanih mera, kako se ne bismo suočili sa situacijom u kojoj ćemo biti prepušteni sami sebi!

Zaključno sa jučerašnjim danom trenutno je aktivno 120 slučajeva koronavirusa, u proseku dnevno se pregleda do 30 ljudi.

Svjetlana Marković, komunalna inspektorka opštine Žitište je istakla da se građani i privredni subjekti opštine Žitište pridržavaju epidemioloških mera. U proteklih mesec dana kontrola je izvršena u preko 120 ugostiteljskih objekata, 21 prodajnih prostora za prodaju robe van poslovog prostora i 10 sportskih događaja. U toku vršenja inspekcijskog nadzora sve situacija su rešavane mirno i uz puno razumevanje službenih lica i nadziranih subjekata.

 

Comments powered by CComment