Gruja Petrol

Rekordno interesovanje za 3. Festival rakije u Žitištu (FOTO)

Treći Festival rakije koji je trebao da se održi 8. avgusta 2020. godine u Žitištu će usled pandemije korona virusa biti organizovan uz dodelu priznanja najboljim "rakijašima" onlajn putem, tačnije pobednici će biti proglašeni na portalima Žitište Online, Info centar Žitište i IP media.

Na ovogodišnjem festivalu učestvuje rekordnih 175 učesnika, odnosno 727 uzoraka rakije koji dolaze iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i BiH što je u odnosu na prošlu godinu duplo veći broj uzoraka a samim tim ovaj festival prerasta u jedan od najmasovnijih koji se održava u regionu.

Ocenjivanje uzoraka izvršiće stručni žiri u periodu od 31. jula do 2. avgusta 2020. godine a ocenjivaće se 11 kategorija rakije i liker.

Obezbeđene su i nagrade i to kazan za pečenje rakije od 100 litara, inox bure od 100 litara, i hrastovo barik bure od 50 litara. Svaki pobednik kategorije dobija i paket enzima i kvasaca za spravljenje koma za rakiju.

Umesto pehara dodeljivaće se unikatne ugravirane boce za rakiju - za kraj ističu iz Udruženja proizvođača voćnih rakija iz Žitišta.

Comments powered by CComment