Gruja Petrol

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Uvedene nove mere na teritoriji opštine Žitište

Štab za vanredne situacije opštine Žitište na sednici održanoj 17. jula doneo je sledeću

N A R E D B U

1. Na teritoriji opštine Žitište zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere zaštite.

2. U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuću meru lične zaštite.

3. U svim zatvorenim prostorima obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

4. Na teritoriji opštine Žitište zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnim manifestacija.

5. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih klubova , tako da ti objekti neće raditi od 21.00 časa do 06.00 časova narednog dana.

6. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštu, tako da ti objekti neće pružiti ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21.00 časa, a u otvorenom delu objekta (bašti) do 23.00 časa do 06.00 časova narednog dana.

7. Prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

8. Puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

9. U osnovnim školama odložiti okupljanja, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske ili vizira i rukavica).

10. Sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda.

11. Sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice).

12. Česta dezinfekcija svih javnih objekata.

13. Dezinfekcija najmanje jedanput dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama (preporuka).

14. Što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

15. Naređuje se Opštinskoj upravi Opštine Žitište da organizuje rad tako da nadležna odeljenja vrše nadzor nad promenom mera iz ove naredbe.

Naredba stupa na snagu danom donošenja, 17. jula 2020 godine.

Comments powered by CComment