Gruja Petrol

NAJNOVIJE informacije iz Opštine Žitište

Prema dosadašnjim informacijama u Opštini Žitište i njenih 12 mesnih zajednica za sada je sve pod kontrolom i bez ijednog prijavljenog slučaja korona virusa.

Dobra disciplina, poštovanje zakona i pravila dovodi do ovih rezultata ističe predsednik Opštine Mitar Vučurević i poručuje da se tako nastavi i da svi stanovnici ove opštine, pa i šire poštuju propisana pravila i izdate naredbe kako ne bi došlo do neželjenih efekata. Za sada na teritoriji Opštine Žitište nije bilo incidentnih situacija niti narušavanja nečije bezbednosti odnosno ugrožavanja zdravlja.

Volonteri u 12 mesnih zajednica dobro su rasporedjeni i na usluzi svim stanovnicima.

2.000 humanitarnih paketa u vrednosti od 2.500 dinara kao pomoć Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i Opštine Žitište za sve penzionere sa manjim primanjima od 30.000 dinara biće podeljeni od sledeće nedelje.

U skladu sa novonastalom situacijom sve kadrovske službe u Opštini Žitište rade smanjenim kapacitetom, odnosno svega 10-15 odsto zaposlenih. Na osnovu nove naredbe zabranjuje se rad svih pijaca na teritoriji Opštine Žitište, a o daljim aktivnostima i radu Opštine Žitište biće izdata blagovremena obaveštenja.

Izvor RTV Santos

Comments powered by CComment