Gruja Petrol

Žitištanin Danijel Marinković ''U Sloveniji je život stao''

Danijel Marinković sada živi sa porodicom u Ljubljani i prenosi nam ovom prilikom kako se Slovenija bori sa korona virusom.

„U izolaciji smo svi, već sada druga nedelja, ovde rade samo prehrambene prodavnice i to one male dok su veliki supermarketi zatvoreni. Prodavnice, apoteke i pošte rade od 9 do 17h i smemo da idemo do najbliže prodavnice, apoteke ili pošte...“

Velike kazne!

I dodaje „Ovde su baš rigorozne mere i svi se moramo pridržavati istih, nema policijskog časa ali smemo da idemo samo ako imamo veliku potrebu za tim i samo dvoje u grupi uz uslov da smo prijavljeni na istoj adresi u suprotnom kazna je 400 evra“.

„Takođe, kao i kod vas zabranjeno je okupljanje na javnim mestima, ali velike kompanije kao što su Revoz, Gorenje i većina druge industrije gde radi jako puno ljudi - ne rade osim fabrika poput Leka, Krke koje proizvode lekove i one rade ali u posebnim uslovima“.

Velike kompanije ne rade.

Danijel nam uz želju da se ovo što pre završi i da krenemo sa ustaljenom svakodnevnicom šalje fotografije praznih ulica Ljubljane.

Comments powered by CComment