Gruja Petrol

Česteregu 9.5 miliona dinara za Dom kulture

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević juče je u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Zorana Kasalovića poptisao ugovor o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, na osnovu kog je Opštini Žitište opredeljeno 9.5 miliona dinara za sanaciju doma kulture u Česteregu.

Potpisivanje ugovora upriličeno je u Zrenjaninu, a uz predsednika Vučurevića, ugovore o dodeli sredstava potpisali su i čelnici grada Kikinde i Zrenjanina i opština Žabalj i Plandište. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević. Zajednička svečanost je trebalo da bude održana u Beogradu, slično kao prethodne godine, ali je zbog uvođenja vanrednog stanja u državi i ograničenja održavanja skupova, odlučeno da se organizuju potpisivanja na teritorijama okruga.

Državni sekretar Zoran Kasalović kazao je da su se u ministarstvu odlučili na taj korak, kako bi sačuvali građanke i građane, ali i operativno potpisali ugovore, kako bi se stekli uslovi da već u toku marta sredstva budu dostupna lokalnim samoupravama i bila omogućena što efikasnija realizacija njihovih projekata.

Comments powered by CComment