Gruja Petrol

Apel za pomoć porodici iz Žitišta koja živi u nehumanim uslovima

Četvoročlana porodica Protić-Trifunov iz Žitišta živi u izuzetno nehumanim uslovima. Već šest godina u njihovoj kući nema struje. Ipak, do skoro se o ozbiljnom problemu ove porodice znalo samo u lokalnoj zajednici . Kada im je nedavno izgoreo deo kuće, o teškim uslovima u kojima žive majka, otac i dvoje maloletne dece saznala je šira javnost. Skoro mesec dana od nesreće porodica i dalje živi u istoj trošnoj kući, bez struje.

U međuvremenu Lokalna samouprava Žitište je uz pomoć donatora uspela da pomogne porodici Protić-Trifunov tako što je urađena adaptacija dnevne sobe, saniran je odžak i greda koja je izgorela. Međutim ova porodica je na izmaku ogreva i potrebna im je pomoć u vidu drva na koje se greju.

Javlja se i veliki problem oko školovanja u novonastaloj vanrednoj situaciji zbog virusa. Kao što znate svi đaci u Srbiji u vanrednoj situaciji prate sadržaje koji su pripremljeni i emitovani na RTS platformama. U stanju u kom se nalazimo dva učenika srednje škole nemaju televizor i struju a kako smo saznali za učenje se snalaze putem interneta ali su im mogućnosti ograničene.

Upućujemo još jednom apel svima koji žele pozvani su da pomognu ovoj porodici koja živi u Ulici Vuka Karadžića 74 u Žititštu, kako bi u 21. veku imali bar one najosnovnije uslove za život.

Kontakt telefon Katice Protić je 069/314-59-96

Comments powered by CComment