Gruja Petrol

ŽITIŠTE: 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama (FOTO)

I ove godine Komisija za rodnu ravnopravnost SO Žitište značajno je skrenula pažnju na važnost borbe protiv nasilja nad ženama obeležavanjem kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Članice Komisije okupile su u toku današnjeg dana predstavnike javnih ustanova, zainteresovane građanke i građane u Domu kulture u Žitištu i zajedno sa učenicima osnovne škole „Sveti Sava“ koji su napravili plakate sa ohrabrujućim porukama, položile narandžaste ruže u znak sećanja na žene koje su do današnjeg dana izgubile život u partnerskom nasilju u Srbiji.

Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama. Kao deo ove inicijative znamenitosti u gradovima širom sveta su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje. Tim povodom, i Dom kulture u Žitištu biće osvetljen narandžastom bojom.

U toku ove kampanje članice komisije za rodnu ravnopravnost i funkcionerke iz opštine Žitište razgovaraće sa sugrađankama i sugrađanima i promovisati nenasilje i netoleranciju prema svim oblicima rodno zasnovanog nasilja kao i ohrabrivati i aktivirati građane i građanke da se aktivno uključe u zaštitu žena od nasilja, odnosno u borbu protiv ove negativne pojave u društvu.

Comments powered by CComment