Gruja Petrol

''Svetosavlje'' za ovogodišnje stipendije izdvojilo preko milion dinara

Organizacija „Svetosavlje“ izdvojila 1.050.000 dinara za ovogodišnje stipendije koje će dobiti 15 učenika srednjih škola i tri studenta. Ova humanitarna organizacija pozvala je sve zainteresovane talentovane učenike srednjih škola i studente fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, a koja potiču iz višedetnih porodica sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina i opštine Žitište, da uzmu učešće na konkursu za dodelu Svetosavske stipendije za školsku 2019/2020 godinu.

– Petnaest stipendija dodelićemo učenicima srednjih škola u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000 dinara, a tri stipendije studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, i koji su prvi put upisali semestar na godini studiranja, u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000 dinara. Svetosavska stipendija se dodeljuje u 10 jednakih mesečnih rata, pojasnio je Dragan Vidaković, predsednik Udruženja Svetosavlje.

Konkurs je otvoren sa 30. novembrom 2019. godine, a detaljne informacije i potrebna dokumentacija mogu se preuzeti na internet prezentaciji Svetosavlja.

 Za slučaj potrebnih pojašnjenja, na raspolaganju je i sekretar organizacije, Vladislava Ignjatov, tel. 060/571-91-75 radnim danima u periodu od 8 do 16h.

Svetosavska stipendija se dodeljuje desetu godinu za redom.

Izvor: I love Zrenjanin

Comments powered by CComment