Gruja Petrol

Naše sugrađanke na obuci za kozmetičarke

Nacionalna služba za zapošljavanje svake godine organizuje razne obuke za prekvalifikaciju za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada. U Zrenjaninu je trenutno u toku obuka za kozmetičare gde su sa još tri polaznice i naše sugrađanke Nevenka Bašić iz Česterega i Dragana Đurđević iz Žitišta. 

Obuku polaznicama drži kozmetičar Nina Đurić, vlasnik kozmetičkog salona Koko 023, koji posluje u okviru jednog drugog salona u Zrenjaninu.

“U program obuke za kozmetičare sam se uključila tako što sam kontaktrirala sa Zoricom iz Narodnog univerziteta iz Niša koja mi je dala predlog da otpočnemo ovu školu. Odlučila sam se zato što sam ja u jednom trenutku bila nezaposleno lice. U pitanju su žene i ja sam i sama žena, a u današnje vreme nama ženama nije baš lako da radimo i budemo domaćice i da sve postignemo. Mislim da će one na ovaj način, po završetku obuke moći samostalno da rade. Obuka traje četiri meseca. Polaznice će u tom vremenu naučiti da rade pedikir, manikir, depilaciju, tretmane lice, farbanje obrva…”, kaže Nina Đurić, vlasnik kozmetičkog salona Koko 023.

“Na evidenciji Nacionalne službe sam bila nekoliko godina. Završila sam gimnaziju. Uvek sam čekala da me pozovu za neki posao. Kada sam načula za obuku za kozmetičara, prijavila sam se i kada su me pozvali, naravno da sam bila prijatno iznenađena. Obradovala sam se. Meni je ovo oduvek bila želja. Sada sam se i pronašla tu i baš mi je lepo. I nekako vidim sebe u ovm poslu u budućnosti. Najteži su tretmani, jer su mnogo zahtevni. Najviše mi se dopala masaža lica, uživam u tome. Baš sam se iznenadila na obuci. Nisam toliko toga očekivala. Dosta je obimnije nego što sam ja to nekako videla. Veliku podršku sada imam od prijatelja i porodice i to je najvažnije”, objašnjava Dragana Đurđević iz Žitišta.

Priliku da stekne novo znanje dobila je i Nevenka Bašić iz Česterega.

“Ja sam dugo godina radila. Imam oko 30 godina radnog staža. 2016. sam ostala bez posla, radila sam u Agroživu. Pružila mi se prilika da dođem ovde na obuku. Kozmetiku volim još iz osnovne škole i baš mi je bilo drago kada su odabrali mene. Obuka je ispunila sva moja očekivanja, čak i više od toga. Mnogo toga sam naučila što nisam znala. Svi moji prijatelji i rođaci i bliski ljudi su me podržali. Vežbam na svojim drugaricama i kažu da sam dosta napredovala u odnosu na početak. Najčešće traže da im radim masažu lica”, kaže Nevenka Bašić iz Česterega.

Izvor: ilovezrenjanin.com

Comments powered by CComment