Gruja Petrol

"Izađi mi na teglu" - Kuvao se ajvar u Žitištu (FOTO)

Svi oni koji vole ajvar mogli su u četvrtak u Žitištu da uživaju u ovoj gastronomskoj takmičarskoj manifestaciji, ali i dobroj zabavi. Osim takmičarskog dela, organizovan je i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike, kao i edukativni dečiji program. „Izađi mi na teglu” se održava u više gradova u Srbiji, u kojima se takmičari kvalifikuju za veliko finale.

U takmičenju spremanja ovog specijalitea od crvenih paprika učestvovalo je 14 ekipa a manifestacija je održana treću godinu zaredom u Žitištu.

Asocijacija žena iz Krajišnika u svojoj varjači u ovom delu Banata čuvaju najbolji recept "srpskog kavijara" i pobednici su ovogodišnje manifestacije u Žitištu. Treba napomenuti da su žene iz Krajišnika osvojile i pre 2 godine takođe prvo mesto što je najveći dokaz da ubedljivo spremanju najbolji ajvar. Drugo mesto, ali kako kažu za jedan bod razlike od prvoplasiranih, osvojile su žene udruženja "Vredne ruke" iz Srpskog Itebeja, dok je treće mesto osvojila ekipa Predškolske ustanove "Desanka Maksimović".

 

Comments powered by CComment