Gruja Petrol

Održana osma po redu ''Pitijada'' u Međi

U organizaciji udruženja žena „Međanke“ održana je osma tradicionalna gastronomska manifestacija „Pitijada“ u Omladinskom domu u Međi.

U takmičarskom delu učestvovalo je jedanaest udruženja žena iz Žitiša, Zrenjanina, Kikinde, Aleksandrova, Srpskog Itebeja, Ravnog Topolovca, Boke čije se vredne i spretne predstavnice takmičile u pripremi najukusnijih i najlepših slanih i slatkih pita.

Veliki broj žena, prijatelja i saradnika udruženja okupio se i uživalo u sjajnoj atmosferi u Međi. Irena Ristić, predsednica Udruženja "Međanke" pozdravila je sve prisutne i izrazila zahvalnost mnogima koji u pomogali u održavanju manifestacije.

U slanim pitama prvo mesto je osvojilo udruženje žena "Livađanke" iz Aleksandrova, drugo mesto je osvojilo udruženje invalida iz Boke, dok su dva treća mesta osvojili penzioneri iz Žitišta i udruženje "Zavičaj" iz Ravnog Topolovca. U slatkim pitama prvo mesto osvojilo je udruženje invalida iz Boke, dok je drugo mesto osvojilo udruženje žena "Livađanke" iz Aleksandrova.

Na kraju programa uručene su zahvalnice svima onima koji su učestvovali u ovoj manifestaciji.

Comments powered by CComment