Gruja Petrol

Svečana dodela Vukovih diploma

U sredu 12. juna u Opštini Žitište organizovan je prijem za učenike - dobitnike Vukove diplome. Ove godine 19 učenika se okitilo ovom poveljom đačke izuzetnosti, a ovaj broj dobitnika diplome u većoj meri ne razlikuje od prethodnih godina, što je potvrda dobrog rada u našim školama i solidan broj učenika koji ulažu maksimalne napore kako bi ostvarili i postigli ovaj uspeh.

Zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža naznačio je da je dobar trend u našoj opštini nagrađivanje najboljih, ta će učenici i ove godine kao nagradu, osim knjiga, dobiti i besplatno letovanje u Bijeloj, uz prikladan džeparac.

Povodom ove svečanosti priređen je i prigodan program, a svoj doprinos dali su Emilija Gut pevajući na mađarskom jeziku, zatim glumac Amaterskog pozorišta "Jovica Jelić" Goran Budisavljević i evropski i svetski šampion u brejk densu David Lazi.

Ovogodišnji dobitnici Vukove diplome su: Dragana Milenković, Biljana Pilipović, Katarina Starčević, Nikola Sirar, Anđela Javor, Jelena Janješ, Elena Šagi, Danka Živkov, Ema Markov, Mirjana Matić, Katarina Stelkić, Melania Vig, Anastasija Stojanović, Natalia Časar, Ivan Pajić, Dijana Stamenković, Katarina Stojanovi, Nikola Bogosavac i Slavka Tomić.

A nakon ove svečanosti a po treći put Hamit i Ariana Imeri vlasnici poslastičarnice "Proleće", koja posluje u Žitištu i Srpskom Itebeju, odlučili su da nagrade dobitnike Vukovih diploma sa porcijom sladoleda po želji.

Comments powered by CComment