Gruja Petrol

Opština Žitište u projektu ''RELOF 2''

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, u prisustvu ministra državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije Branka Ružića, potpisao je juče, u Belom dvoru u Beogradu, Memorandum o saradnji u okviru projekta "RELOF 2", koji predviđa stručnu podršku lokalnim samoupravama u primeni principa dobre uprave u oblasti lokalnih javnih finansija, interne revizije i nadzor nad lokalnim javnim preduzećima.

Predstavnici 33 opština i gradova u Srbiji potpisali su Memorandum sa zamenicom direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Sibil Hegler i direktorkom projekta "RELOF 2" Anom Jolović. Ministar Ružić je izjavio je da je za lokalne samouprave u Srbiji veoma značajna podrška u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole i boljeg nadzora nad radom lokalnih javnih preduzeća koji će pružiti projekat RELOF 2.

Nakon svečanog potpisivanja Memoranduma održana je panel diskusija na temu lokalnih javnih finansija.

Projekat RELOF 2, pored našeg opštine, Zrenjaina i Sečnja, podržali su i Knjaževac, Paraćin, Užice, Osečina, Lajkovac, Sremska Mitrovica, Šid, Aleksinac, Sokobanja, Ražanj, Bač, Odžaci, Bački Petrovac, Bečej, Žabalj, Ada, Čoka, Bogatić, Ljubovija, Mali Zvornik, Kragujevac, Aranđelovac, Topola, Batočina, Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Trstenik, Varvarin i Vrnjačka Banja.

Izvor: www.zrenjanin.rs

Comments powered by CComment