Gruja Petrol

PRVI FESTIVAL RAKIJE U ŽITIŠTU

Turistička organizacija opštine Žitište u okviru manifestacije "Pile fest 2018" i Privrednog sajma organizuje Prvi festival rakije 11. avgusta u Žitištu.

Festival će se održati u parku kod osnovne škole od 16 do 19 časova a samo proglašenje rezultata i dodela medalja, diploma i pehara će početi u 18 časova.

Svi uzorci biće izloženi i moći će se degustirati po popularnim cenama a sam prihod od degustacije biće doniran u humanitarne svrhe.

Pravila takmičenja:

Ocenjivaće se sve vrste voćnih rakija po kategorijama šljivovica, jabukovača, dunjevača, kajsijevača, kruškovača itd.

Ocenjivanje uzoraka izvršiće stručni žiri u periodu od 25-30 jula 2018. godine a za ocenjivanje je potrebno poslati uzorak rakije u staklenoj boci od 0,5 litara i uplatiti 500,00 dinara kotizacije po uzorku. Cena je ista za sve učesnike.

Uzorke i kotizaciju treba dostaviti od 10-24 jula 2018. godine na adresu Aleksandar Tucić, Banatska 9, 23210 Žitište (za sve informacije možete pozvati na broj telefona 064 834 11 37).

Na flaši koja se dostavlja jasno i čitkim slovima napisati ime i prezime proizvođača, vrstu rakije, jačinu i godinu proizvodnje kao i adresu i kontakt telefon. Svi koji dostave 5 i više uzoraka imaju besplatan pileći paprikaš kao i svi gosti van Republike Srbije.

 

Comments powered by CComment