Gruja Petrol

BIBLIOTEKA POVODOM GODIŠNJICE POSTOJANJA VAM POKLANJA DVA POPULARNA NASLOVA

Biblioteka „Branko Radičević“ Žitište danas obeležava 56 godina postojanja. Tokom višedecenijskog rada Biblioteka je prešla put od skromne knjižnice sa oskudnim fondovima, nestručnim kadrom i nestručnim radom, skučenim prostorom i neadekvatnom i nedovoljnom opremom, ali i poletom i entuzijazmom karakterističnim za sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka, do ustanove sa kvalitetnim i stručno obrađenim knjižnim fondovima, stručnim kadrom, zadovoljavajućim prostorom, raznovrsnim kulturno-obrazovnim programima, dobrom računarskom opremom, izdavačkom delatnošću sa preko 130 objavljenih naslova.

Pored knjižnog fonda na srpskom jeziku, u njenim ograncima nalazi se i bogat fond knjiga na mađarskom i rumunskom jeziku.

Pozivamo vas da budete korisnici Biblioteke, upisom dobijate člansku kartu a članarina važi godinu dana. Za đake prvake upis je besplatan, za đake od 2 do 8 razreda osnovne škole iznos članarine je 350 dinara, srednjoškolci 400 dinara, dok odrasli mogu koristiti sav fond knjiga po ceni od 450 dinara. Radno vreme je od 8-18h.

Ovom prilikom Biblioteka „Branko Radičević“ Žitište želi da nagradi dva pratioca facebook stranice Žitište Online sa dva veoma popularna naslova, Ričarda Moraisa „Indijski začin na francuski način“ i knjigu „Ona i on“ gde je autor Mark Levi.

Više informacija na facebook stranici Žitište Online.