Gruja Petrol

ŽITIŠTE: OBELEŽEN DAN POBEDE

Dan pobede Deveti maj je na svečan način obeležen u Opštini Žitište.

U 10 časova u Banatskom Višnjićevu na seoskom groblju položeni su venci  na spomen obeležju vojniku Crvene armije Ivanu Jevki koji je poginuo u borbama sa fašističkim okupatorom kod Krajišnika 2.oktobra 1944.godine.

Na groblju je održano opelo, a u prisustvu građana ovog mesata o zna čaju ovog datuma govorili su sekretar OO SUBNOR Dušan Milićev i ataše za kulturu Ambasade Ruske federacije u Srbiji gospodin Aleksej Morozov. U ime domaćina visokom gostu je uručena slika autora Marka Pantelića.

U 11 časova obeležavanje Dana pobede organizovano je u Žitištu ispred spomen obeležja kod Predškolske ustanove „Desanka Maksimović“. Posle intoniranja himne učenika OŠ „Sveti Sava“ prisutnima su se obratili Dušan Milićev u ime SUBNOR i gospodin Aleksej Morozov. Potom su učenici osnovne škole izveli prigodan kulturno-umetnički program, a predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Dragan Savanović uručio je Povelje Pokrajinskog odbora SUBNOR-a povodom ovog datuma predsedniku Opštine Žitište Mitru Vučureviću, direktorki škole Snežani Majkić, Predškolskoj ustanovi „Desanka Maksimović“ i mesnim zajednicama Banatsko Karađorđevo i Banatsko Višnjićevo.