Gruja Petrol

12. MINI SAJAM POLJOPRIVREDE U ŽITIŠTU (FOTO)

Tradicionalni Mini sajam poljoprivrede u Žitištu okupio je danas brojne izlagače i izazvao veliko interesovanje poljoprivrednika iz ove opštine.

Sajam je otvorio predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević koji je naglasio sam značaj sajma jer je Opština Žitište dobrim delom vezana za poljoprivredu i najavio da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti malim gazdinstvima i da će lokalna samouprava podsticati i podržavati njihovo udruživanje kroz razne oblike, što bi im olakšalo i poboljšalo poslovanje.

U nastavku Vladislav Krsmanović, pomoćnik sekretara Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  predstavio mere podrške poljoprivrednicima kroz konkurse raspisane od strane Pokrajinskog sekratarijata.

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin istovremeno je predstavila program IPARD 2 a održana su i predavanja na temu "Značaj pčela u oprašivanju biljaka – simbioza ratarstva i pčelarstva", kao i  "Uzroci bolesti kod živine"

U isto vreme u prostorijama Doma kulture predstavili su se izlagači 12-og Mini sajma poljoprivrede i to: KWS, System line - Oprema za stočarstvo, Aik banka, Agrodukat, Institut za ratarstvo i povrtarstvo - NS seme, Metalpan - Govedarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo, živinarstvo, Tehom - Muzilice, Institut za kukuruz Zemun Polje, Limagrain, Best & CO International - Mašine i delovi za poljoprivredu, OTP banka, Pioneer, Delaval - Oprema za mužu krava, Syngenta, DDOR Novi Sad. Svoju ponudu u vidu prezentacije predstaviće Vam Razvojni fond Vojvodine i Poljoprivredna stručna služba, Zrenjanin.

Comments powered by CComment