Gruja Petrol

Ekonomsko osnaživanje žena sa teritorije opštine Žitište

U petak, 29. decembra, Opština Žitište potpisala je ugovore o dodeli sredstava sa 27 žena sa teritorije opštine koje su se putem Javnog poziva za ekonomsko osnaživanje žena u 2017. godini obratile za podršku u realizovanju ideja i biznis planova.

Za ovu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od 3 miliona dinara, a članice Komisije za utvrđivanje prava na finansijsku podršku ženama na teritoriji opštine Žitište odabrale su projekte i iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i iz oblasti preduzetništva.

Sve prisutne je pozdravila Snežana Vučurević, načelnica Srednje-banatskog upravnog okruga, i istakla zadovoljstvo što je i ove godine raspisan i sproveden konkurs za ekonomsko osnaživanje žena u opštini Žitište i da je ova opština jedna od retkih u Srbiji koja primenjuje ovu praksu i samim tim u velikoj meri pomaže ekonomskom razvitku ove sredine.

Dragana Petković i Jelena Travar Miljević, članice Komisije za utvrđivanje prava na finansijsku pomoć ženama na teritoriji opštine Žitište, istakle su važnost pravdanja finansijskih sredstava u naredne tri godine u cilju same realizacije poslovnih ideja.