Gruja Petrol

Dani Republike Srpske u Banatu

U restoranu "Mrkšićevi Salaši" a u organizaciji Banatske eparhije i Srpske pravoslavne crkve u Srpskom Itebeju održana je manifestacija Dani Republike Srpske u Banatu. Događaju su prisustvovali predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednica Skupštine opštine Žitište Ivana Petrić, Arhimandrit Stefan Vučković, starešina manastira Velika Remeta kao i sveštenstvo i građanstvo iz Srbije i Republike Srpske.
 
 
"Cilj i ideja ovog događaja jeste da se kulturnu dimenziju druženja, kroz jedan vid susreta više približimo jedni drugima, Banat Srpskoj Republici i Republika Srpska Banatu", rekao je otac Savo Majstorović, sveštenik u Srpskom Itebeju.
 
 
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković po prvi put je boravio u Srpskom Itebeju, a kako je istakao značajno je ovakve događaje organizovati i u manjim mestima.
 
 
"Mi evo beležimo već 31 godinu našeg postojanja Republike Srpske. Nama je veoma značajno da se o Republici Srpskoj govori na svakom mestu, da se ljudi okupljaju, da se druže i da iz tih druženja proističu sve veće i bolje veze između matice i Republike Srpske", objasnio je Višković. On je podsetio i da za 31 godinu postojanja Republike Srpske odnosi sa Republikom Srbijom su trenutno na najvišem nivou, kao i da su trenutno u toku brojni zajednički projekti, a među najznačajnima su izgradnja deonice auto puta od Rače prema Bijeljini, izgradnja energetskog kompleksa na reci Drini, kao i aerodroma u Trebinju.
 

Comments powered by CComment