Gruja Petrol

Žitištani na tribalion adrenalinskoj avanturi

Ove godine na Tari na putu od starta do cilja među mnogim učesnicima koji su nailazili na prepreke sa gumama, preskakali grede i provlačili se ispod njih, gađali u metu, nosili teret… našlo se i četvoro naših sugrađana, Duško i Nemanja Guranov, Mirčić Danijel kao i Milan Mijatović.

Tribalion na Tari predstavlja najtezu trku sa preprekama u Srbiji. Staze u dužini od 23km sa 35 prepreka i u dužini od 11km sa 25 prepreka, predstavljaju izazov za sve ljubitelje adrenalina. Veliko interesovanje za učestvovanjem pokazuje podatak da je 2018. godine, na prvom tribalionu učestvovalo 300 takmičara, da bi taj broj danas dostigao cifru od 1998. Takmičenje je organizovano u pojedinačnoj i timskoj konkurenciju.

Začetnik ovog sporta u Žitištu bila je Sofija Stojančul koja je ove godine iz opravdanih razloga odsutna sa trke.

"Trku smo pretrčali bez većih povreda. Prepreke smo uglavnom sve savladali bez kaznenih poena. Najveći problem koji većina takmičara ima su grčevi u nogama. Ipak za nas Banaćane, trčanje uz velike uspone nije bas blisko." - rekli su učesnici iz Žitišta.

- Sin i ja smo i prošle godine učestvovali u ovom izazovu. Sada smo nastupili zajedno sa mojim kolegama, koje su želele da se oprobaju u svemu ovome. Zadaci su bili slični kao i prošli put i maltene su svi prošli skoro sve prepreke – rekao je Duško Guranov

Comments powered by CComment