Gruja Petrol

Udruženja žena iz opštine Žitište na manifestaciji ''Ko se lepo nosi, taj se i ponosi''

Manifestacija "Ko se lepo nosi, taj se i ponosi" održana je 19. marta u Beogradu u Tržnom centru „Galerija“. Na ovom događaju nastupili su i predstavnici udrženja žena sa teritorije opštine Žitište i to UŽ "Vidovdan", UŽ "Mladost", UŽ "Dvorčanke" i Nada Grozdanić iz Međe gde su se zajedno sa Opštinom Žitište i Turističko organizacijom opštine Žitište, predstavili na manifestaciji.

Program je počeo defileom učesnika a manifestaciju je u 13 časova otvorila prof. dr Darija Kisić Tepavčević, Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na manifestaciji štandove su ukrasile rukotvorine udruženja žena iz Srema, Banata i Bačke. Organizovano je takmičenje u nekoliko kategorija i to: najlepši štand okruga, najautentičnije rukotvorevine, najbolje narodne nošnje...

Nakon održanog takmičenja UŽ "Dvorčanke" osvojile su 3. mesto za najbolje pletene rukavice, UŽ "Vidovdan" 3. mesto u pletenju i 1. mesto za heklanju, i UŽ "Mladost" 3. mesto za najboljih vezanih rukotvorina, 2. mesto u pletenju i 1. mesto za najbolju originalnu narodnu nošnju.

Comments powered by CComment