Gruja Petrol

Održan sastanak na temu kanalizacije u Žitištu

U nedelju 20. februara u Domu kulture u Žitištu održan je sastanak sa građanima iz naseljenog mesta Žitište. Tema sastanka je bila početak radova na priključenju domaćinstava na kanalizacionu mrežu. Pored meštana Žitišta sastanku su prisustvovali tehnički direktor JKSP "EKOS" Žarko Đuričić,Poznanović Dragan rukovodilac komunalne službe i Ranko Popović ispred mesne zajednice Žitište. Đuričić je rekao da prijave građana počinju u sredu 23. februara u prostorijama mesne zajednice, a cena priključka iznosi 35 hiljada na rate (1000 dinara mesečno) i 25 hiljada ako se priključak plati u celosti. Napomenuto je da prva uplata počinje dva meseca nakon priključenja na kanalizacionu mrežu.
 
 
Prema rečima Đuričića ovaj sastanak je organizovan sa ciljem da se dobije podatak koliko je građana zainteresovano za uključenje u mrežu i da bi se javno preduzeće EKOS , koje će i izvoditi radove, pripremilo za radove na priključcima.
Pored ovih informacija na sastanku je rečeno da je prečistač kompletno završen, čeka se još upotrebna dozvola. Građani su imali dosta pitanja za prisutne, a i iznete su zamerke koje su primećene tokom i nakon završetka radova na kanalizacionoj mreži.
Sledeći sastanak će biti zakazan nakon prikupljnih podataka o broju zainteresovanih građana za priključenje na kanalizacionu mrežu kao i nakon pribavljanja svih dokumenata i dozvola za početak rada kanalizacije i prečistača u naseljenom mestu Žitište.

Comments powered by CComment