Gruja Petrol

Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije u domaćinstvima

Nakon što je objavljen spisak izabranih izvođača radova, Opština Žitište raspisala je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima za građane sa teritorije opštine Žitište. Кonkurs je otvoren do 30. septembra, a tiče se zamene spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamene kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja.
 
Podsećamo, Opština Žitište zaključila je sa Ministarstvom rudarstva i energetike Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i zamenu kotlova. Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju za te mere od strane Opštine Žitište i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 4 miliona dinara, od kojih je 2 miliona izdvojila Opština Žitište, i 2 miliona Ministarstvo.
 
Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević ocenjuje ove aktivnosti kao početni, ali vrlo bitan korak ka poboljšanju ukupne energetske efikasnosti na teritoriji opštine Žitište.

Tekst i uslovi javnog poziva, kao i prateća dokumentacija, dostupni su na sajtu opštine Žitište, na stranici www.zitiste.rs

Comments powered by CComment