Gruja Petrol

Humanitarni bazar za četvorogodišnje blizance iz Žitišta

Predstavljamo divne dečake, Miloša i Milana Praštalo, koji su naše srce osvojili na prvi pogled. Njihovi osmesi su izmamili naše, bez obzira na težinu razgovora koje smo vodili sa njihovim roditeljima, a našim sugrađanima.
Reč je o blizancima, kojima je prevremeni porođaj u 27 nedelji ostavio višestruke posledice.

Rođeni su 28.09.2016.godine i od tad, njihovi roditelji Lazo i Miomira Praštalo (rođena Bečejac), se trude i bore da im obezbede kvalitetnije detinjstvo.

Ovim putem ćemo vam nabrojati samo neke od njihovih dijagnoza sa njihovih otpisanih lista, jer je spisak istih prevelik.

Milošu je, zbog jednog oblika dečije paralize, 15.03. 2021. godine uraađena operacija : Fibrotomia  po Ulizibatu. Operisali su ga ruski stručnjaci. Roditeljima  je u tom trenutku  bila neophodna materijalna pomoć, a firma u kojoj je majka zaposlena,  je nesebično pomogla u tome. Ipak, dalji oporavak zavisi od fizikalnih vežbi, fizioterapija i banjskog lečenja što iziskuje dodatni trošak.

Milanu je potrebna operacija očiju zbog oboljenja mrežnjače i prevelike dioptrije. Na žalost ovu operaciju nije moguće uraditi u Srbiji, a oni se nadaju  potvrdnom odgovoru ruskih stručnjaka. Кao što smo već napomenuli, ovo nisu jedini zdravstveni problemi koje ovi mališani imaju, ali su prioritetni u ovom trenutku.

Ovi dečaci nisu korisnici  fondacija i do sad su roditelji samostalno snosili troškove terapija, koji su poprilično veliki.
Tokom razgovora, roditelji su nam stalno postavljali pitanja: Da li je nekom detetu potrebnije? Da li je nekom hitno? Кako oni nekom mogu da pomognu?
Ove njihove reči su samo jedan dokaz koliko su ovi divni ljudi nesebični, skromni i požrtvovani roditelji.
Lečenje mnoge dece je ujedinilo Srbiju...

U Žitištu su do sad organizovani bazari i prikupljena ne tako mala sredstva za decu iz drugih gradova i opština. Ovaj put to radimo za naše sugrađane, za porodicu koju većina nas poznaje, ali s obzirom na njihovu skromnost, mnogi možda ni ne znaju sa kakvim su se ozniljnim životnim problemima sreli. Nadamo se da ćemo ovaj put uspeti da ujedinimo celu opštinu Žitište, opštinu Sečanj (jer je otac ovih divnih blizanaca rodom iz Кrajišnika), opštinu Zrenjanin, jer smo i do sad od njih imali nesebičnu pomoć, možda još neke opštine - kažu iz "Udruženja Naši mali anđeli".

Miloš i Milan veruju u nas ♥️ Pomozimo da im detinjstvo bude bezbrižnije i lepše, da mogu da nesmetano da uživaju u igrama sa bratom Markom i drugarima.
Molimo ovim putem sve privrednike, poljoprivrednike i druge meštane koji su u mogućnosti da izdvoje  materijalna sredstva, a nisu u mogućnosti da posete naš bazar da to učine na namenski (dinarski) žiro-račun:

325-9300703622387-71
Vojvođanska banka
Miomira Praštalo

U organizaciji UG "Naši mali anđeli",  planirano je da bazar bude održan 24. ili 25. aprila, a koji od ova dva dana zavisi od  vremenskih uslova.

Comments powered by CComment