Gruja Petrol

Potvrđeni mandati poslanicima sa teritorije opštine Žitište

U Skupštini AP Vojvodine verifikovani su mandati pokrajinskih poslanika sa teritorije opštine Žitište. U narednom periodu opštinu Žitište će predstavljati tri novoizabrana pokrajinska poslanika nakon održanih izbora na svim nivoima u 2020. godini.

Ovom prilikom predstavljamo njihove biografije.

1. Miloš Davidović, rođen 1989. godine u Žitištu, izabran sa liste SNS. Miloš je završio Visoku tehničku školu strukovnih studija u Zrenjaninu. Radio je u Lokalnoj samoupravi  Žitište kao opštinski većnik od 2015. godine. Živi u Žitištu, oženjen je, otac dvoje dece.

2. mr Svetlana Maja Babić, rođena 1978 u Žitištu, izabrana sa liste SPS. Doktorand, magistar pedagoskih nauka, po drugi put joj je dodeljen mandat i ponovo je izabrana za poslanicu u Skupštini APV. Završava doktorske studije na Univerzitetu u Novom Sadu, po vokaciji profesor, a vec deceniju i po je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti... U Skupštini je bila zamenik sefa poslaničke grupe i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže u APV. Sekretarka je Foruma žena SPS u Vojvodini, predsednica Foruma žena OO SPS Žitište i potpredsednica Opštinskog odbora... Živi u Zitistu, udata, majka jednog deteta.

3. Duško Kočalka, rođen 1971. u Žitištu, izabran sa liste POKS. Duško poseduje srednju stručnu spremu, od 1994. godine je preduzetnik. Poznat po kao mnogim humanitarnim akcijama za pomoć u BIH i Republici Srpskoj. Predsednik je Udruženja "Podgrmeč" iz Žitišta. Oženjen je, otac dvoje dece.

Comments powered by CComment