Gruja Petrol

Tamara Anđelković iz Međe - Rusija je za mene je bila logičan izbor

Tamara Anđelković iz Međe ima 23 godine i kako kaže još u zabavištu je govorila da će jednog dana studirati u inostranstvu. To joj je bio životni cilj koji je i ostvarila…A zašto bas inostranstvo i studije u Rusiji - Tamara nam prenosi

- Još u osnovnoj školi sam razvijala afinitete prema priorodnim naukama, a kako mi je razredni starešina bio i nastavnik ruskog jezika i iz razloga što ga sam smatrala svojim da kažem “trećim roditeljem” odatle se verovatno razvila moja ljubav prema ruskom jeziku. U gimnaziji sam nastavila da učim ruski, a divna profesorka Irina Ubović je doprinela da se ljubav prema Rusiji i ruskom odvija u pravom smeru i na tome ću joj zauvek biti zahvalna. Negde na polovini srednje škole odlučila sam da cu studirati naftni inženjering, a Rusija je nekako za mene bila logičan izbor, kao i Sankt-Peterburg, koji je poznat i pod nazivom “grad muzej”.

A da li je teško upisati fakultet

- Mislim da nije teško upisati fakultet ovde. Za to je dovoljna disciplina i rad u srednjoj školi, pa me je do stipendije doveo odličan uspeh četiri godine u gimnaziji. Studiram razradu i ekspluataciju naftnih ležišta, na Rudarskom univerzitetu pod nazivom «Горный университет». Četvrta sam godina studiranja i planiram da se vratim u Srbiju posle studija. Volela bih i da spomenem da sam od prošle godine stipendista programa “Energija znanja”, koju je pokrenula naftna industrija Srbije “NIS”, kojoj sam veoma zahvalna na prilici koju su mi pružili.

Kaže za naš portal Tamara iz karantina koji joj sleduje nakon dolaska u Rusiju protekle nedelje...

Comments powered by CComment