Gruja Petrol

Centar ''Stvarno Važno'' o planovima za naredni period

Centar za edukaciju i savetovanje "Stvarno Važno" uspešno posluje na istoj adresi u Zrenjaninu već 3,5 godine. Kako je Žitištanka Ljubica Kozina osnivač istog kontaktirali smo je kako bi nam prenela ciljeve za naredni period kao i o funkcionisanju centra u trenutnim uslovima...
 
 - Veliki broj dece i adolescenata su bili i trenutno jesu korisnici naših usluga. U Centru trenutno rade dva defektologa i psiholog koji povremeno dolazi i po potrebi vrsi usluge psihološke procene dece. Trenutno cilj jeste proširenje obima posla ukoliko dobijemo podršku od države u okviru projekta "Moja prva plata", čemu se iskreno nadam.
Sam posao je težak i zahtevan, ne može se uvek pomoći svakom detetu na adekvatan način što zbog nedostatka opreme, materijala ili specifičnosti problema zbog kog se jave ali se ja i svi zaposleni trudimo da na najbolji mogući način obavimo svoj posao. Potrebe su velike, ogroman broj dece odnosno roditelja se javlja. Trenutno je najveći problem što ne možemo zbog prostornih uslova da primimo svu decu.
Trenutni uslovi nas nisu mnogo poremetili, štitimo se i poštujemo propisane standarde. Korona je nas najmanji problem, svest o problemima sa kojima se mi suočavamo je znatno manja na žalost. Većini dece sa kojom radimo je potrebna i dodatna podrška u vidu tretmana sa logopedom. Centar ostvaruje uspešnu saradnju sa dva logopeda koji posluju na drugoj adresi. Za sad nije u planu da logoped radi kod nas.
 
Koje trenutno programe nudite?
- Programi koje mi nudimo su Program pripreme za polazak u 1. razred, Razvojno edukativni program, Defektološko psihološka procena i tretman i Individualno savetovanje.
Više informacija možete dobiti OVDE.

Comments powered by CComment