Gruja Petrol

Zahvaljujući podršci rade posao koji vole

Bračni par Aleksandra Dutina i Nikola Pešut otvorili su rođendaonicu u kući čije su prostorije adaptirane za tu namenu. U drugom objektu je poslastičarnica, a u velikom dvorištu su tereni za basket i tenis. Ovaj par je na taj način iskoristio sredstva za samozapošljavanje dobijena od Nacionalne službe zaopošljavanje. 

Tereni za basket i tenis, poslastičarnica i igraonica, zajedno čine Sportski centar „Pešut”. Aleksandra i Nikola ističu da su ostvarili svoj cilj i veruju da su primer dobre prakse za sve koji žele da na takav način dođu do posla.

Kako kažu, finansijska podrška im je pomogla da se bave poslovima koje vole. Aleksandra je po struci vaspitačica, pa ne čudi što se opredelila da radi sa decom.

- Novac sam koristila za nabavku opreme i sprava za zabavu i igru, pa je rođendaonica opremljena toboganom i penjalicama. Uz mnogo ljubavi i mašte uredili smo i obojili prostor, a imamo i zanimljiva dizajnerska rešenja i sadržaje - kaže Aleksandra Dutina.

Rođendaonica je po veličini i sadržaju koji nudi je sasvim dovoljna za klijente sa područja Žitišta. Aleksandra je, uz podršku programa za novo zapošljavanje, ove godine uposlila i dva radnika.
Nikola Pešut je, kako kaže, u košarci celog života, prvo be bio igrač, a sada je predsednik KK Sveti Đorđe. Zahvaljujići subvenciji ove godine je otvorio poslastičarnicu u Žitištu. Vlasnik je teniskog terena, formirao je i Teniski klub Trending Žitište.

Smatra da ima preduzetički duh, postavio je sebi visoke ciljeve i želi da ih ostvari. Saradnja sa zaposlenima u žitištanskom odeljenju Nacionalne službe za zapošljavanje je odlična: to nije samo „šalterski” nivo komunikacije. Izlaze nam u susret, daju potrebne informacije i savete i to tako da razumemo šta treba da uradimo - naglašava Pešut.  (Tekst: M.Bečejac)

Comments powered by CComment