Gruja Petrol

Godišnji koncert žitištanskih folkloraša (FOTO)

U subotu 24. oktobra u velikoj sali Doma kulture u Žitištu kulturno umetničko društvo "2.Oktobar" održao je Godišnji koncert. Dvoiposatno druženje je počelo minutom ćutanja u znak odavanje pošte nekadašnjim članovima ovog društva: koreografu Milanu Mići Sučeviću i članovima Dragani Zorić, Milkici Čanković i Vladimiru Grbiću.

Veliki broj novih ali i starih koreografija (ukupno 13) prikazali su članovi jednog od najstarijih društava sa ovih prostora. Na video bimu prikazani su detalji iz bogate istorije žitištanskog folklora, gostovanja u zemlji i inostranstvu, druženja...

Na kraju programa predsedniku 2. oktobra Mani Dubajiću uručena je zahvalnica za dugogodišnji rad i uspešno vođenje ovog kolektiva, zahvalnicu je dobila i Mirjana Bošnjak koja duži niz godina šije i popravlja nošnje, zahvalnicu je dobio i novi koreograf kud-a Ivan Stefanović.

Čestitamo žitištanskim folklorašima na uspešno održanom koncertu kao i svim gostima koji su pokazali odgovornost i tokom celog koncerta poštovali mere zaštite od virusa.

Comments powered by CComment