Gruja Petrol

Milana Bečejac (Žitište) je uspešna programerka koja živi i radi u Srbiji

Često čujemo da su granice onamo gde ih sami postavimo, a praksa pokazuje se da su upravo prva profesionalna iskustva ono što obeleži ceo karijerni put.

Milana Bečejac, je uspešna programerka koje živi i radi u Srbiji. Sa uspehom od preko 9.60 na osnovnim studijama i kao dobitnica raznih stipendija gradila je svoj put korak po korak.

Uz stipendiju kompanije Levi9, koja pored finansijske podrške tokom poslednje godine studija obuhvata i prvo zaposlenje, tranzicija iz akademskog u tržišno okruženje prošla je lagano. Kako je stipendiju primala školske 2018/19, a završila se i prva godina rada, iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa Milanom i prenesemo njenu uspešnu priču.

S početka, postavili smo ono čuveno pitanje “Šta si htela da budeš kad porasteš?”.
„Kad sam bila mala želela sam da postanem astronaut. Ako znate da je Levi9 ime komete koja je pre 20ak godina udarila u Jupiter i zauvek promenila svemir – može se donekle videti povezanost, zar ne?” kaže sa osmehom Milana.

Podrška tokom studija je mnogo više od novca...
Kao jedna od najboljih studentkinja u svojoj generaciji, Milana, je dobitnica stipendije kompanije Levi9 koja pored finansijske podrške omogućava i prvo zaposlenje.
„Pored finansijskog dela, koji je studentima svakako bitan, stipendiranje mi je dalo dodatnu motivaciju da i osnovne i master studije završim u roku. Na masteru sam se odlučila za razmenu studenata u Italiji, a od kompanije sam dobila podršku i motivaciju za ovo usavršavanje, što mi je puno značilo.” kaže Milana. 

Opširnije na www.originalmagazin.com.

Comments powered by CComment