Gruja Petrol

Bezbednost dece u saobraćaju

Crveni krst Žitište je i ove godine tradicionalno sproveo svoju redovnu akciju edukativnog karaktera pod nazivom “Bezbednost dece u saobraćaju”.

Akcija je namenjena đacima prvacima iz osnovnih škola u našoj opštini. Ove godine je akcija sprovedena u veoma specifičnim uslovima zbog pandemije koja diktira nove uslove života i rada svima, pa i nama.

Naime, pošto je zabranjen pristup školama i ulazak u školske prostorije, sa direktorkama školskih centarta smo dogovorili da njima distribuiramo promotivni materijal (hemijske olovke, rasporede časova sa motivima poznavanja saobraćajnih propisa, a negdei fluorescentne trake),  a nastavno osoblje će održati predavanja na ovu temu.

Jedino smo u školi u Banatskom Karađorđevu uspeli da organizujemo predavanje u školskom dvorištu i da decu odvedemo do raskrsnice gde saobraćaj reguliše svetlosna signalizacija-semafor.

Sa velikim zadovoljstvom možemo konstatovati da su i ove godine predavanja bila veoma slušana i pažljivo praćena od strane učenika, a predavači su se svojski potrudili da im privuku pažnju i razbiju monotomiju malim doskočicama i bezazlenim šalama.

Koristimo priliku da se zahvalimo Savetu sa bezbednost saobraćaja opštine Žitište koji je finansijski pomogao ovu akciju i svim zaposlenima u školama koje su i ovog puta prepoznale Crveni krst Žitište kao pouzdanog partnera u raznim aktivnostima.

Želja nam je da ubuduće opet radimo ovu, i sve naše zajedničke akcije u mnogo širem obimu kako bi sprečili bilo kakvo povređivanje naših najmlađih školaraca u saobraćaju. Crveni krst Žitište koristi ovu priliku da još jednom prvacima poželi sreća polazak u školu i dobar uspeh. - poručuju iz Crvenog krsta Žitište

 

Comments powered by CComment