Gruja Petrol

Deca iz opštine Žitište otputovala na Vršački breg

Crveni krst Žitište u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine organizuje “Jesenju školu - Pomoć nam je u krvi“ namenjenu volonterima Crvenog krsta.

Škola će se održati u odmaralištu Crvenog Krsta Vršac na Vršačkom bregu i trajaće pet radnih dana. Teme koje će volonterima biti prezentovane i koje će oni,  nadamo se usvojiti,  tiču se rada organizacije Crvenog krsta, difuzija, borba protiv trgovine ljudima, bezbednost na vodi, zdravi stilovi života i dobrovoljno davalaštvo krvi.

Cilj ove edukacije je da se mladi volonteri osposobe za dalji rad i volontiranje u organizaciji Crvenog krsta, a ujedno da među svojim vršnjacima dele stečena znanja i veštine.

Ovog puta to su učenici viših razreda iz škola u Česteregu i Banatskom Karađorđevu, što je svojevrsna nagrada za njih i njihovu nastavnicu Valentinu Savić koja se potrudila u vreme najžešće krize sa pandemijom da motiviše učenike kako bi učestvovali na konkursu “Krv život znači” koji svake godine organizuje naša organizacija.

Nadamo se da će ubuduće biti više zainteresovanih za volonterski rad, a mi ćemo se sa naše strane truditi da nagradimo svaki  trud mladih koji su spremni da se uključe u rad I delovanje Crvenog krsta,  poručuju iz Crvenog krsta Žitište.

Comments powered by CComment